AKTUELNO

Ne propustite da vikend provedete uz "Žikinu šarenicu".

Budite i ovog vikenda od 8:30 časova uz TV Pink i emisiju "Žikina šarenica", autora i voditelja Živorada Žike Nikolića, jer vas očekuje nešto potpuno drugačije.

Naime, karavan emisije "Žikina šarenica" krenuo je na put, a prva stanica biće Kragujevac.

Povod da se ova popularna emisija Žike Nikolića uživo emituje iz Kragujevca jeste 200 godina postojanja ovog grada, a ekipa emisije će zajedno sa meštanima proslaviti ovaj jubilej.

Ovog vikenda radimo emisiju iz Kragujevca i imamo veliki povod. Na Đurđevdan 1818. godine knjaz Miloš je preselio prestonicu Kneževine Srbije u Kragujevac i ovaj grad je do 1841. godine bio srpski glavni grad. Ove godine je punih 200 godina od tog događaja, koji je veoma bitan za Kragujevac, ali i za celu Srbiju. Zato smo odlučili da prva stanica karavana 'Žikine šarenice' bude upravo ovaj grad, da ispričamo priču o Kragujevcu, o njegovom razvoju, istoriji tradiciji i svim tim zanimljivim detaljima. Verujem da će gledaocima biti zanimljivo, posebno zato što će se u 'Žikinoj šarenici' sresti vekovi - doći će knjaz Miloš u kočijama, a mi ćemo doći ovim modernim autom, koji je budućnost automobilizma jer ide delom na električnu energiju, a delom na gorivo - rekao je Žika Nikolić i predstavio automobil kojim će predvoditi karavan "Žikine šarenice" do Kragujevca.

Foto: Pink.rs

Kroz emisije koje su na programu u subotu i nedelju, 5. i 6. maja, proći će mnogo gostiju, a Žika Nikolić otkrio je samo neke od njih.

Neću stići da nabrojim sve ljude koje ću ugostiti u subotu i nedelju. U šest sati programa, kroz emisiju će proći mnogi zanimljivi Kragujevčani, ali i oni ljudi koji vole ovaj grad. Ugostiću gradonačenika naravno, glumce kragujevačkog pozorišta i veliki broj muzičara. Jelena Tomašević ima koncert u nedelju u Kragujevcu, a biće i gost u našoj emisiji. Biće i mnogo karnevalskih grupa, ali i defile "Fića", zaštitinog znaka Kragujevca - otkrio je autor i voditelj ove emisije.

Foto: Pink.rs

Žika Nikolić je prezadovoljan gledanošću emisije otkako se emituje na TV Pink, a posebno ga raduje nova, mlada ekipa koja radi na realizaciji "Žikine šarenice".

Vidim da emisija 'Žikina šarenica' prija gledaocima TV Pink, imamo veliku populaciju koja prati. Mislim da je u početku bilo veliko iznenađenje za gledaoce koji vole TV Pink, ali da im je pravo uživanje da se svakog vikenda druže sa nama i upoznaju Srbiju. Ja sam navikao da karavan 'Žikine šarenice' tokom leta putuje, ali vidim da je cela ekipa uzbuđena jer je to nešto novo. Srećan sam jer su svi posvećeni poslu, ekipa je mlada, vredna i unela je novu energiju u emisiju - objasnio je Žika, koji je prošao kroz mnoga mesta u Srbiji i zavirio u do sada neotkrivene kutke naše zemlje, što preporučuje i svim stanovnicima.

Nakon Kragujevca, karavan "Žikine šarenice" nastavlja dalje, a za kraj nam je Žika Nikolić otkrio mesta koja će posetiti tokom leta.

Za jun znamo da ćemo 2. biti na Zlatiboru, 3. u Atomskoj Banji u Gornjoj Trepči, a onda ćemo se preseliti u Crnu Goru i Republiku Srpsku na dva vikenda, pa ćemo posle nastaviti da putujemo po Srbiji. Gledaoce očekuje jedno lepo leto - rekao je poznati voditelj.

Foto: Pink.rs

U subotu 5. maja "Žikina šarenica" biće ispred Skupštine grada, a u nedelju 6. maja na platou ispred kragujevačke gimnazije.

Ne propustite "Žikinu šarenicu" koja će se uživo emitovati iz Kragujevca ovog vikenda od 8:30 časova samo na TV Pink!

"Žikina šarenica" - Vaša dobra navika!

Foto: Tanjug, Tv Pink Printscreen

Autor: M. Đ.

#Jelena Tomašević

#Kragujevac

#Televizija Pink

#emisija

#voditelj

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'